Värm ugnen till 175 °C. Lägg aluminiumfolie i botten på en ugnsform och sätt på galler. I en stor skål, tillsätt lönnsirap, farinsocker, dijonsenap , flingsalt och cayennepeppar
Jag gör ofta egna kryddblandningar. Jag vet vad som är i dem (inga konstiga tillsatser) och de ökar chanserna att få till den rätta smaken på mat från världens alla kök
Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Mina köttbullar kryddar jag ibland med den här blandningen, då är de väldigt smakrika. Den irakiska kryddblandningen ingår i många irakiska rätter och kommer att finnas i många recept i den här bloggen
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Helt suveränt goda är dessa kex, doftar härligt av kryddor och ost. Dessutom är de lättbakade. Passar perfekt att servera till ett glas vin eller en drink