Dessert till julhelgerna
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Saffranscheesecake på chokladbotten
  • Chokladbotten
  • 10 digestivekex 100 g 70%-ig mörk choklad
  • 50 g smör
  • Smula sönder kexen, smält choklad tillsammans med smöret och blanda med kexsmulorna.
  • Klä botten på en springform (24 cm) med bakplåtspapper, tryck ut kexröran jämt i botten och ställ i kylen under tiden som du gör fyllningen.
  • Fyllning
  • 3/4 krm saffran
  • 1 msk Grand Marnier eller Cointreu
  • 1 msk vatten
  • 2 gelatinblad 400 g färskost, t.ex Philadelphiaost
  • 250 g kesella, 10%
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Blanda saffran och sprit och låt det dra en stund.
  • Blötlägg under tiden gelatinbladen 5 minuter i det kalla vattnet.
  • Ta upp gelatinbladen och värm dom försiktigt med saffransspriten så de löses upp, låt svalna.
  • Vispa samman osten med kesella och florsocker.
  • Vispa grädden och vänd ner den i oströran tillsammans med det svalnade gelatinet, blanda samman ordentligt.
  • Bred ut fyllningen över chokladbotten och ställ sedan kakan i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
  • Det är väldigt gott med skinnfria apelsinklyftor som blandats med färsk mynta till kakan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.