Det ska bli en smet som du lätt sedan brer ut på plåten. 3 Sätt ugnen på 200 grader. 9 Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med lite olivolja om du vill men behövs inte. 11 Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den inte ä kletig längre, känn med en potatissticka
Häll några droppar olja på degen och rulla runt. Låt bröden svalna under duk. Det här behövs till 8 bröd. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Grädda i varm stekpanna, ca 45 sekunder på varje sida, tills degen pöser upp
Blada ihop allt och platta ut runda bröd. 2 dl vetemjöl 2 dl rågsikt50 gr mjukt smör2 tsk bakpulver 1 tsk salt2 dl fil eller yoghurtRör ihop bakpulvret med mjölet först
Fint på vilken sida man än serverar brödet. Jag passade på att blanda ner lite chiamjöl dessutom. Baka bröd i gjutjärnsgryta måste vara det smidigaste brödbaket någonsin
Vält eller lyft ut brödetpå ett galler och låt svalna en timme innan du delar det. Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå
Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.