Brödet ska ha en lätt krispig yta och låta stumt när du knackar lite lätt på det. Apropåfavoritbröd. Tätt efter lingon – ochzucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare
Forma fyra brödoch lägg på bakplåtspapper. Degen slängde jag ihop på kvällen och lät den stå och jäsa i kylen över natten och sedan slängde jag direkt in det i ugnen
Det är ett underbart gott, mjukt och saftigt bröd som går utmärkt att rosta. Och så tänker jag "imorgon ska jag köpa/hitta på något", och så står man där dagen efter och hittar inget vettigt i kylen den dagen heller
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova påoch röra ihop något nytt
Grova surdegsbullar GI-vänliga, fiberrika, saftigaINGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple. Läs igenom receptet innan bakning| INGREDIENSERRågsurdeg Ett grovt rivet äpple
Gjorde världens godaste middag och testade på att baka pitabröd för första gången. Denna gång bakade jag på dinkelmjöl ochrågmjöl, men går säkert att expirementera med olika mjöl
Lägg på stekta baguett skivor. Blanda ihop och låt stå till precis innan servering. Till 4-6 personer. 1 burk stora räkor i lake200 gr kallrökt lax i bitar2 dl crémefrachie 1 msk tomatpuré 1 krm chiliflakes1 kruka hackad färsk dillLite citronpeppar
Lägg kantarellerna påbrödskivornaoch strö över persiljan. Skiva brödet. Salta och peppra. Rosta brödskivorna mitt i ugnen i några minuter, tills de har fått färg
Täck topp-brödet med svarta sesamfrön och lägg på burgaren. Forma den sista tredjedelen till under-delen av brödet genom att forma en cirkel på plastfolie
Ju längre jäsning desto syrligare bröd. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten2. Tillsätt den rivna potatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen4. Forma 2 brödoch låt jäsa i brödkorgar eller i mjölade handdukar i skålar6
Ta ut brödenoch låt dem svalna på galler. Ta upp degen på mjölat bord och dela i två delar. Tillsätt mjölet och rör om med visp tills det är blandat med vattnet
Som tilltugg blev det nåt som jag passande blev tipsad av från jobbet, (Tack Erika) Små rostade brödskivor med fetaostkräm på, som sedan toppades med parmaskinka och lite basilika
Låt brödet svalna på galler efter det att du tagit ut det. Rågbröd med lök och fänkål. Jag gillar att baka bröd då man kan experimentera så med smaker och har man bara en grund att utgå från så kan du ju variera i all oändlighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.