Här kommer ett recept som aldrig kom upp förra året. Nougat Montelimar, eller fransk nougat, får jag nog lägga till kategorin lite svårare julgodis att lyckas med
Nu är det hög tid att börja samla på sig recept inför julbaket. Här kommer alla mina tips på hur du bakar perfekta lussekatter som ser ut som de kommer från ett bageri
Vill man ha en sötare soda kan kan så klart reglera genom att ha mer syrup kontra kolsyrat vatten, öka mängden kokossocker eller byta ut mot vanligt socker
Nu mina vänner tänker jag dela med mig av mitt recept på världens godaste chokladkola. Det är en mjuk kola som smälter i munnen med mycket smak av mörk choklad, tänk dig Riesen, fast godare
Eller byt ut mot pepparkakskryddor, eller använd bara kanel. Det var väl ingen som missade att det firades kanelbullens dag här i Sverige i lördags, på jobbet var det kanelbullar högt och lågt
När jag hade en så superjulig dag igår, så var middagen så klart även julinspirerad. Det fick bli lammfärsbiffar med rödgrön couscous från Monikas Jul av Monika Ahlberg, och det blev himla gott
Jag har fått ett otroligt sug efter kastanjer denna hösten. Jag provade ett nytt recept förra julen med stor succé, så nu har jag fått lite dille och letar för fullt efter recept med kastanjer som ska provas under hösten och vintern
På begäran kommer här receptet på de kanderade fikonen (eller annan frukt) som jag påbörjade igår. Kandera och sylta är förresten samma sak så vitt jag vet, kanderad frukt låter man torka efter syltningen medan syltad frukt ligger kvar i lagen
Receptet kommer från boken Mackor av Jonas Cramby, som jag är lite besatt av just nu, den är helt sjukt fantastisk och rekommenderas till ALLA matnördar, förresten