kyckling

kyckling

  • 14 Recept
Afrikansk kycklinggryta

Afrikansk kycklinggryta

Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar, ta bort skinnet. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter, lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten
Kycklinggryta med chili

Kycklinggryta med chili

Strimla kycklingfiléerna i bitar. Häll tillbaka kycklingen. 500 g kycklingfilé. Stek så de får färg. Ta upp dem ur stekpannan och stek baconet som är skurit i bitar
Smakrik kycklinggryta

Smakrik kycklinggryta

Strimla kycklingen i småbitar, bryn den tillsamans med svartpeppar på medelhög värme. När kycklingen har fått lite färg, tillsätt salt, tomatpuré, sambal oelek och vitlök
Flygande Jacob med kokosmjölk och blomkål

Flygande Jacob med kokosmjölk och blomkål

Kyckling och curry är verkligen smaker som går ihop och som åtminstone jag inte tröttnar på. Strimla kycklingen, finhacka löken och skär blomkålen i små buketter
Kyckling i god sås

Kyckling i god sås

Lunchen idag blev kyckling i god sås. Smöra en ugnsformoch lägg i kycklingen. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll den över kycklingen och svampen
baconlindad kyckling med balsamicosås.

baconlindad kyckling med balsamicosås.

Sedan skär du kycklingen i önskad storlek (inte för stora) och linda. 5st kycklingfiléer2 pkt bacon3 dl grädde1 dl creme fraiche3½ msk balsamvinäger2 msk kycklingfond2 vitlöksklyftor Japansk soyasvartpeppar Gör såhär. 5st kycklingfiléer. 2 msk kycklingfond
Indisk Kyckling Colombo

Indisk Kyckling Colombo

Så det här är en indisk kyckling curry. Kryddorna, passerade tomater, lök och kyckling har jag i frysen
Mango chutney kyckling

Mango chutney kyckling

Skär kycklingen till grytbitar. Hetta upp olja och smör och bryn kycklingen, salta och peppra. 600 g kyckling. 600 g kyckling
Mango och kycklinggryta!

Mango och kycklinggryta!

Mango och kycklinggryta. Dela kycklingfilén i bitar. 1 kg kycklingfilé. 1 kg kycklingfilé. Hej på er. Hoppas ni har det fint där ute i vintersverige
Kyckling mangochutney snabbt och lätt

Kyckling mangochutney snabbt och lätt

Kyckling mangochutney.  Kyckling mangochutney6-8 portioner1 kg kyckling1 tsk sambal oelek1 dl vatten1st hönsbuljongstärning1 msk Kina soya1 purjolök5 dl creme fraich2 msk mangochutneySaltPeppar Till serveringRisNågon grönsak Gör så härSkär kycklingen i lagom stora bitarBryn dem i en stekgrytaTillsätt vatten, buljong, soya och sambal oelekLåt koka i ca 15 minuterSkölj och strimla purjolökenLägg purjolök, cream fraiche och mangochutney i grytanLåt koka ytterligare ca 5 minuter tills det är varmtSalt och peppra efter tycke och smak  I kväll ska jag ställa in en gryta med fläskkarré i ugnen, och där ska den få stå under natten och tillagas, för i morgon ska det bli Pulled pork till middag. 1 kg kyckling