Antal. ca 1 liten burk Ingredienser. 600 g päron1 ½ dl syltsocker½ dl strösocker1 tsk vaniljarom½ tsk ingefära (mald)½ tsk lavendel (mald) ½ dl vatten1 vaniljstång, dela och ta ut vaniljen
Päronmos är verkligen underskattat. Varför säljs inte päronmos i butikerna. Det är ju ljuvligt gott. Tillsätt den grova kardemumman så får du en underbar smak
Jag hittade det i barnmatsavdelningen, men det går också bra att använda sig av äppel/päronmos. Här ser ni en favoriter i repris - en "falska sockerkaka" (det vill säga en sockerkaka utan tillsatt socker)
Jag toppade kakorna med lite päronmos för att få rabarbern lite söt. Äntligen börjar rabarbersäsongen. Har hittills hunnit bakat bullar med rabarberfyllning, ätit en ljuvlig rabarberpaj min syster gjort och sen har jag planterat egna rabarber på terassen
Låt päronen koka tills de är genomkokta men inte jättemjuka, då blir det bara päronmos av allt. Något jag gör minst ett par gånger om året är inkokta päron i olika varianter
Välj relativt fasta päron, annars finns risken att det blir päronmos istället. Jag gillar inkokta päron, men i år hade jag helt glömt bort denna enkla och god dessert
Ja i söndags kokade jag ihop en stor sats med päronsylt eller kanske päronmos. Hej där. Gott var det i alla fall Och det helt utan socker samt på en väldigt låg kcal-mängd för de som är intresserade
Jag provade att göra en sats päronmos först, för att se hur det fungerade och det blev så himla gott att jag direkt gjorde en sats till som ska frysas in i påsar
Jag har haft turen att det har stått en färdig burk av Mikas päronmos i kylen. PepparkakorBrieostPäron / päronmarmelad / päronmos (fikon är ett annat gott alternativ)Lägg en skiva brie på pepparkakan, klicka på lite päronmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.