Bakade Whoopie Pies för första gången förra sommaren , då var de inte fullt så trendiga här i Sverige som de är just nu, de är bara så tokgoda, påminner om glassen Sandwich, iallafall om man gör den klassiska varianten som är chokladkakan med marshmallowsfyllning
Päron i bakverk är såå gott. Blandar man dessutom i lite xanté så blir det riktigt, riktigt gott. Ikväll har bakat dessa godingar fyllda med marinerade päronbitar som jag ska ta med mig till jobbet, hoppas de blir uppskattade
Bakade en underbart god jordgubbsparfaittårta igår, egentligen skall det vara smultron i, men jag hittar inte så mycket som 5 dl smultron, istället blev det jordgubbar i vilket blir lika mumsigt
Efter gårdagens besök hos självplocken hade vi fortfarande en ganska stor mängd jordgubbar kvar så jag bestämde mig för att baka en rulltårta och sedan fylla den med färska jordgubbar
Den här supermumsiga minidesserten gjorde jag i nr 3 av eminenta tidningen Matmagasinet. Jag är ju verkligen ingen dessertgudinna direkt men det här blev riktigt lyckat tycker jag själv
Den här tårtan hittade jag först hos sweetapolita men har sett den lite varstans efter det. Den är så himla söt att jag var tvungen göra en egen version
Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Detta är en soppa som jag gjorde ofta när jag var med i Viktväktarna, men det är några år sedan och sen dess har jag inte gjort den så nu tyckte jag att det var dags
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Jag är inget stort fan av tårtor egentligen men den här är den godaste tårta jag har ätit
. Denna pajen var en 10 poängare. Den var så god. Jag gjorde pajskalet glutenfritt vilket blev lite sådär eftersom kanterna smälte ner i ugnen så det bev mer bara en botten
Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Nu har varit helt usel på att blogga, igen. jag borde skämmas, och jag skäms lite. Men jag har iaf bakat, så blandat med recepten jag har lovat er så ska jag publicera lite nya bilder ♥
Lax är definitivt en av mina favoritfiskar och förutom att ugnsbaka den, så gillar jag att snabbrimma den i saltlag så att den blir riktigt krämig då man steker den