Till kvällsmat idag blev det dessa krispiga kycklingbitar, sallad och god currysås. Jag har gjort liknande tidigare men idag gjorde jag dem i ugnen och kryddade annorlunda
Jordärtskocka är nog den godaste av alla rotfrukter, utan konkurrens. Soppa eller puré är svårslaget. Här har jag gjort en len och fin soppa som jag piffat till med knaperstekt pancetta (bacon) och parmesanchips
En riktig mustig höstgryta så här mitt i sommaren är perfekt. ). Supergod iaf. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Bli inte avskräckta bara för att denna heter höstgryta. ) Vi vill ju inget hellre än att våren ska komma på riktigt nu, men denna grytan är precis lika god tidigt på våren som sent på hösten