Tillsätt lök och blanda till en smet (om blandningen skulle kännas torr och smulig kan du mixa den helt slät för att få den lite kletigare) Tillsätt sedan den rivna kålroten och forma till 4-6 biffar
Detta är riktigt goda kålrotsbiffar. Ilas kålrotsbiffar2 dl (blötlagd) mandel2 morötter1 liten kålrot1 liten bit rotselleri3 soltorkade tomater3 (blötlagda) dadlar1 skvätt rypsoljaHimalayasaltKryddor (gurkmeja, peppar)VattenMixa mandeln till den blir smågrynig
Pröva då att toppa kålrotsbiffarna med mycket stekt lök och ett stekt ägg på varje biff. Och varför inte då och då välja att servera en lättsam måltid som omväxling till kött- och fiskrätter
*Kålrotsbiffar som självklart ska serveras med den senap du gillar bäst. Lägg i rotsakerna, tomatpuré och buljong/fond-vatten och någon god krydda (tex timjan)
Där fanns morot, rödkål, vitkål, kålrot, lök, äpple, ananas, tomat, gurka, isbergssallad, groddar, cashewnötter, solrosfrön och pumpakärnor, algbollar och kålrotsbiffar
Skala kålroten och skär den i fyra centimetertjocka skivor. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av väl och lägg dem därefter på ett smort ugnsfast fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.