Om man inte tål mjölk kan man i stället för pepparrotsosten ta Sour Supreme - av soja - ochsmaksättamed färsk, riven pepparrotoch lite salt, samt använda någon alternativ grädde
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla av saffran, vanilj och apelsin
Det kan låta konstigt med sill som smakarav bacon ochpepparrot men oj så gott. Dela smöret i grova bitar och knåda ihop med mjöl, salt och vatten till en deg
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Pajen smakade ljuvligt tillsammans med hemgjord vaniljsås enligt receptet i det här inlägget. Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smakutav nötig mandel och kryddig kardemumma. Börja med att skala och skär päronen till klyftor och ställ åt sidan
Blanda i lax och dill, ochsmakaavmed salt och peppar. Smält smöret och blanda det med smulorna. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i crème fraichen
De blir jättebra och smidiga, är pimpade med extra protein, ochsmakar dessutom gott. Smaklig spis. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
• Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten. Recept ur boken ”Laga nytt - Pasta, pizza, paj och pirog utan gluten”, skriven av Maria Blom och Jesica Frej (Massolit förlag)
Det är mörkt, tungt, saftigt ochsmakriktoch passar förträffligt till någon god ost. Idag får ni recept på ett riktigt maffigt, glutenfritt julbröd, med massor av godsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.