DAGENS RECEPT 15-01-29LÄTT OSTSUFFLÉEn mild och porös ostsufflé hör till det bästa man kan bjuda på. Den är inte heller så svår att laga och det blir ganska billig mat
Foto. Tina FallgrenMin pappa står sällan i köket, men när han gör det så gör han det med bravur. Det sägs att det är svårt att få till en perfekt sufflé, men jag kan faktiskt inte minnas att min pappa har misslyckats någon gång
Just nu finns det hur mycket kantareller som helst, får aldrig nog av dessa smakfulla gulingar. Men att äta kantarellmackor varenda gång är inget som lockar mig
blodpudding, räkmackor eller hans specialitet och hela familjens favorit - ostsufflén. Så servera ostsufflén med skirat smör och inget annat, använd standardmjölk och använd inte en lightost så blir resultatet det bästa
Sätt ugnen på 250º. Bryn kotletterna fint på bägge sidor, krydda med salt och peppar. Lägg över i en smord ugnsfast form och lägg sparris över kotletterna
Eller egentligen påminner mina frittatas mera om ostsufflé, eller pannkaka. Jag bara älskar frittata. Den här frittatan, som räckte för tre personer, är tillredd av 7 ägg, 1 dl grädde, 2 dl riven ost, salt och paprikapulver
Smält matfettet på svag värme. Ställ åt sidan och låt svalna helt. Värm ugnen till 180 grader. Smörj botten på en suffléform eller en ugnsform med höga kanter som rymmer 1,5 liter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.