Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Vit chokladfyllning. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Dom blev väldigt goda med smak av choklad, kardemumma och mycket mandelsmak. Ena sättet där man vispar äggvitan och kokar upp en sockerlag och gör som en slags italiensk maräng
Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Om du vill färga din macaronssmet så skall du göra det nu, tänk på att när marängsmeten vänds ner så ljusnar smeten betydligt
De sprack lite runt kanterna, blev inte helt släta och så fick de inte riktigt den fina "foten" macarons egentligen ska ha, men det är svårt det här medmacarons
Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Spritsandet underlättades verkligen av Decomax som är en bra produkt att arbeta medoch mattan gjorde att macaronsen blev sådär segmjuka inuti och krispiga på ytan
Nu har vi ett gäng macarons i kylskåpet som väntar på att bli uppätna. Jag ville inte göra dom så söta med tanke på att jag redan har bakat succékaka som ju är läskigt söt och sliskig
Doppa glaset sedan direkt i lakritspulvret, det fastnar med hjälp av vätskan i limen. Strö några sockerkorn på botten och brygg espresson direkt i glaset
Jag har fått lotten att just baka och kommer denna gång att göra påskgula apelsinmacarons samt limecupcakes med frosting i oranget och marsipan i grönt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.