Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. ½ dl balsamvinäger. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I
Här har tomaterna fått värma sej tillsammans med sina vänner balsamvinäger, basilika och vitlök en stund, innan dom hamnat tillsammans med en bit grilla lax på pasta
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Krydda med svartpeppar och strö på hyvlad parmesanost. Stek på hög värme i lite olivolja ca 2 minuter, krydda med havssalt under tiden. 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I
Blanda samman hackad vitlök med hackad rosmarin och salvia. Strö över lökhacket och ringla sedan över marinaden, d v s olivolja, balsamvinäger och buljong
Sötpotatis är lite av en bortglömd rotsak men det kan vara riktigt gott, speciellt som i det här receptet där jag ökat på sötman med honung och sedan balanserat det medbalsamvinäger och rostade pinjekärnor
Jag marinerade kotletter i bla balsamvinäger, honung och senap. 1 dl balsamvinäger. 1 dl marmelad (jag hade med hallon och granatäpple). 3 vitlöksklyftor 1 dl balsamvinäger. 1 dl marmelad (jag hade med hallon och granatäpple)
Toppa med solrosfröna. 1,5 tsk grovkornig senap, 2 msk vit balsamvinäger, 1 tsk flytande honung, 0, 75 dl neutral olja samt lite salt och nymalen svartpeppar. 2 msk vit balsamvinäger
Receptet är hämtat från boken Mat för stora och små av Charlotta Malhotra och Jessica Staël von Holstein men jag valde att ändra lite på det och bland annat ta bort rödlöken då jag hade den med i mina ugnsrostade grönsaker och lägga till balsamvinäger som jag tycker extremt gott till och i många maträtter
dubbelmarinerad fläskfilé med smak av ingefära och balsamvinäger. Servera köttet på ett buffébord med en massa andra rätter eller som ensamrätt med en god sallad och eventuellt nån kall sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.