Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida. Lägg upp på fat. Sätt ugnen på 200 grader. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar
Denna rätt passar fint på julbordet till olika fläskrätter som korv, skinka och köttbullar. Julbordet innehåller som bekant ofta relativt lite grönsaker, i alla fall om man jämför med mängderna kött och fisk
nu Mellanlagret består av Nutella, något som jag inte ätit på många många år. Botten består av Oreokakor, något som jag aldrig testat förut men som också var himla goda
Så fort han är på plats så ska vi öppna paketet som kom på posten idag, misstänker att det är priset som vi vann hos Pickipicki, spänningen är oliiiiidlig
Låt sedan svalna på galler med bakplåtspapperet kvar. Vänd försiktigt över den på ett nytt bakplåtspapper med undersidan uppåt, när marängbotten har svalnat helt
Eller kanske koka en chutney på päron. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, sompassar fin, fint till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.