Blöt ned grönsakernamed lite vatten under värme, tillsätt smöret, salt och socker. Under tiden så koka upp rejält med grovsaltat vatten i en annan kastrull, där ärtorna (färska) och haricots verts skall blancheras snabbt
Fördela också den urkramade spenaten och de soltorkade tomaterna. Om du hoppar över morötter och ärtor och i stället ökar på med andra "tillåtna" grönsaker passar gratängen även dig som äter enligt LCHF
Med torskrygg i frysen, blev det fisksoppa till middag. Tillsätt därefter krossade tomater, vatten, buljongtärning och kryddor och koka tills att morötterna nästan är klara
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. När löken är klar häll i tomathacketoch dom rostade tomaterna, kalvfonden, vattnet och hälften av vinet
Lägg ned alla övriga grönsaker (går lätt med silskopan och gör att man inte får kokhett skåll på sig som annars har en tendens att skvimpa upp), och koka tills allt känns lagom mjukt och stötvänligt, men absolut inte för mjukt och mosigt
Jag passade på att koka en stor sats vildrismix när jag ändå höll på med de fyllda tomaterna, och sedan var det bara att koka grönsakeroch mixa ihop osttäcket
Italiensk makaronilåda med kyckling, grönsakeroch smak av tomat. Häll sedan över kycklingstrimlorna i den ugnssäkra formen tillsammans med pasta, lök ochgrönsaker
Med grädde, vitt vin, olika sorters fisk ochgrönsaker blev det till slut en riktigt njutbar soppa, som dotter och måg bjöds på till lördagslunch när de kom och hälsade på
Måndag betyder förstås vegetarisk igen här på bloggen, och idag får det bli en härlig och innehållsrik, ljummen sallad med belugalinser ochgrönsaker, toppad med soltorkade körsbärstomateroch frasstekt, mandelpanerad tofu
Resten fick bli täcke tillsammans med små söta coctailtomateroch ost. Dagens kvällsmål började som en tanke om köttfärssås med pasta till ungarna och kokta grönsaker som tillbehör till oss
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomateroch en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomatmed grädde eller crême fraichè
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.