Paneradfisk är en gammal klassiker som jag nästan glömt bort. Elsa hade fått fiskpinnar på förskolan en dag och tydligen gillat det jättemycket, så då tänkte jag att det kan ju vara värt att göra ett försök medäven hemma
Paneradfiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Jag fullkomligt dränker tallrikenmedsåsen. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Den absoluta höjdpunkten när paneradfisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Fisken. Jag brukade bokstavligt dränka tallrikenmedsåsen (jag gör det fortfarande)
Vänd fisken först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Smaka av med dill, salt, peppar och en skvätt citronsaft och låt sjuda på svag värme några minuter
Fiskfilenpanerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Hätta upp en stekpanna med smör/raps och stek på båda sidorna tills fisken har fått en fin färg på ytan
Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. Servera med ris eller potatis, den kalla dillsåsen, kokta morötter och gröna ärter
Lägg upp sallad med rödlök och tonfisk i mitten. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda kesella meden aning dijonsenap och dill, smaka av med salt och peppar
Så det fick bli kyckling panerad i grillchips och pasta med vitlökssmak. Som ni kanske förstår så gillar jag att panera i grillchips och det fanns med i dagens recept också
När jag var liten var fisk det värsta jag visste, förutom färdigköpta fiskpinnar. Jag åt dessa med sparris och en klick hummus men det är nästan ännu godare med hemmagjort potatismos
LINSRÖRA MEDEN TOUCH AV INGEFÄRA. När jag gick hem från jobbet idag och funderade på vad jag skulle äta för lunch var citronstekt aubergine det enda jag kunde tänka på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.