Mandelkaka medbrynt smör, citronoch vallmo. Vallonbullar medbrynt smörfyllning. Tillsätt smör, citronsaft, citronzestoch torra ingredienser i omgångar, och rör försiktigt med en slev precis så att det blandar sig men så att smeten ändå behåller luften
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjölig potatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, till servering
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret
Skala rotfrukterna, dela dem i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form eller på en plåt. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en kastrull och koka till en simmig konsistens
Fyll den sedan med en citronhalva, vitlök, timjan och persilja samt salt och peppra. Plocka ut ev innehåll i kycklingen och skölj den väl samt torka av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.