Chris såg ett spännande recept på en dessert och jag gjorde en egen version på den. Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme. Och då har ni en kanon dessert för 8 personer
Vaniljglass medrabarberkompottoch italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel tillsammans med limeskal och socker. Smaka av med florsocker. Varva crème fraîche, jordgubbar ochhavreflakes i små skålar eller glas
RabarberkompottJag börjar med att göra rabarberkompotten så den hinner svalna ordentligt. Skiva ett antal rabarberstjälkar och koka dem tillsammans med ett par skedar vatten och någon deciliter socker
Efter lite klurande och en bläddring i kokböcker så föll valet på rabarberkompott. I denna fick rabarberna sällskap av lite kanelstång och torkad ingefära som jag hittade i skafferiet
Det resulterade i en rabarberkompott serverad med skivade jordgubbar och vaniljkesella. David hade både fest och stämma med juridiska föreningen i Uppsala i helgen så då passar jag på att krama lite på mamma
Finns det något enklare och godare än att koka ihop sin egen kompott och speciellt inte på sina egna rabarber nyskördade direkt från trädgården och blanda men färska jordgubbar jag tror inte det
Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]. rabarberkompott600 g rabarber [8 stjälkar] 30 g vaniljsocker [3,5 msk] 235 g rörsocker strö (ekologiskt) [2,5 dl]. Citroncurd3-4 citroner, juice och zest (ekologiska) 150 g strösocker 150 g ägg [3 små]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.