Som ni säkert har märkt så äter vi en del pasta här hemma. Jag är otroligt svag för pastarätter, kanske eftersom vi inte åt det så ofta när jag var liten
)Snabba frukostfrallor12 st50 g jäst4 dl vatten1 tsk ljus sirap1 tsk salt3 msk olja1 dl grahamsmjöl2 dl fint rågmjöl (alt 2 dl grahamsmjöl)7-8 dl vetemjöl1 äggSmula jästen i en bunke och lös upp den i 37-gradigt vatten
Ibland på helgen får vi för oss att göra goe frukost eller så bakar vi bröd till frukosten. Dessa frallor har jag gjort några gånger och resten av familjen gillar dem även om de är glutenfria, å det är ju bra
Frukostfrallor som man bakar ut kvällen innan och som jäser i kylen över natten. sånna här frukostfrallor smakar ju egentligen väldigt lite men det kanske inte är mening heller, nybakat och varmt är ju alltid gott på sitt sätt
Dag 1 kväll. Blanda samma allt snabbt. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timma. Ställ in i kylen och låt stå 10-13 timmar, på så sätt behöver du inte känna dig tvingad att baka bröden en viss tid
Skiva entrecoten i två centimetertjocka skivor. Gnid in med grillkrydda och stek på hög värme efter önskemål (en del vill ha köttet genomstekt andra föredrar det rött inuti)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.