VITCHOKLADCHEESECAKEmed GRANATÄPPELSIRAP. Det här är en söt cheesecake där sötman och krämigheten från den vita chokladen möts av syrligheten hos granatäpplet
VIT PIZZA MED GETOST PÄRON OCH ROSMARIN. Det här passar fint att börja med före fredagsmiddagen och det går så snabbt i ugnen att du lika gärna kan stå kvar och vänta med ett glas kall sauvignon blanc
Börja med botten. VitchokladcheesecakePortioner. smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
1Cheesecake600 g färskost 135 g strösocker [1,5 dl] 1 vaniljstång 20 g vetemjöl [2 msk] 100 g gräddfil [1 dl] 110 g ägg [2 stycken] 30 g äggula [2 stycken] 150 g vit choklad
Vit chokladcheescake med blåbär. Anita gjorde en vit chokladcheescake till gårdagens fika. Pressa ut i en rund form med löstagbar kant, se till att det täcker kanterna halva vägen upp
Tillsätt äggvitan och ägget ett i taget och rör ordentligt ner dem i smeten. För att göra mönstret droppar man lite av svartvinbärsåsen som prickar i en spiral och drar sedan med en tandpetare igenom alla prickar utan att lyfta upp den
Lägg müslibitarna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel. Rör ner den smälta mörka/ljusa blockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra
Smula digestivekexen (ett tips är att lägga kexen i en liten plastpåse och sen krossa med en kavel). Häll smeten jämnt över formen med digestivebottnen
Den här cheesecaken är en frozen variant med en cookie botten på chocolate chip cookies, en färskostfyllning med mörk choklad och en topping på vit choklad och hallon - behöver jag säga något mer
Börja med botten. vit choklad (smälts i mikrovågsugn). smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.