Ta sedan ur auberginerna, gröp ur dem och häll ner aubergineköttet i köttfärsen – rör om noga, sleva sedan upp köttfärsen och lägg in det i auberginerna, riv över parmesan och ställ tillbaka i ugnen i ca 5 minuter på grillfunktion om det finns
Hej vänner ♥. Gårdagens snabba middag fick bli köttfärsfylld aubergine. Därför bjuder jag er idag på ett enkelt, men väldigt gott och snabblagat recept på bra vardagsmat Jag har tidigare gjort en vegetarisk variant och den hittar du här
Fräs nötfärsen tillsammans med fruktköttet av auberginerna. För mig blev det mer köttfärsröra än vad som fick plats i auberginerna så jag fyllde även två paprikor med samma fyllning
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. 2 stora auberginer
King solo vitlök är en lök som är hel och utan klyftor. 4 portioner. 1 kg aubergine ½ dl olivolja salt & peppar 250 g mozzarellaost, skiva 100 g parmesanost, riv Tomatsås
Hejhopp. Det passade verkligen perfekt med lite kvällsmat efter ett härlig och svettigt gympass. Gjorde en middag som vi äter väldigt ofta här hemma, både nyttig, god och fräsch
Detta var riktigt gott. Jag fann receptet på Viktväktarnas hemsida och ville testa det. Fotot på rätten såg så lockande och god ut att jag inte kunde låta bli
Dela auberginerna på längden. Pressa vitlöksklyftorna och stek alltsammans i smör tillsammans med inkråmet från auberginerna tills det fått en gyllenbrun färg och mjuknat lite
Bland det godaste jag vet är Moussaka, älskar hur krämig och god auberginen blir i ugnen. Ibland gör jag en vegetarisk variant, som jag brukar ha som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.