Rabarberkompottmedvitchokladmousse, . Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad. Både söt och sur och underbar, men rabarbern blir inte sådär distinkt sur som den kan bli utan len och fin med lite klös i
Blanda sedan i chokladsmeten med den vispade grädden. På middagen jag kockade för lite mer än en vecka sedan hade de en väldigt enkel meny men jag fick välja själv vad det skulle vara för tillbehör till den beställda vitachokladmoussen
150 g vit choklad 1 äggula 2 dl grädde 4 msk mandelspån 1 dl BOB BARA BÄR & Frukt. 150 g vit choklad 1 äggula 2 dl grädde 4 msk mandelspån 1 dl BOB BARA BÄR & Frukt
Fyll upp med mousse och toppa med hackad vit choklad. Red av lagen med maizena utrört i lite vatten. Lägg rabarbern skuren i 2 cm stora bitar i en kastrull tillsammans med socker, pressad apelsinjuice och kanel. 200 g vit choklad + 100 g till servering
Koka upp stång och frön med socker, vatten, citronsaft, vitt vin, citrontimjan och citronverbena. Lägg i plommonen med skal, dra av kastrullen från värmen
Avsluta med extra rostad choklad på toppen. Låt kallna och smula den fint tillsammans med kakaon. Rulla bitarna i den rostade chokladen så att de blir ”panerade”
Provade att göra vitchokladmoussemed grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Vispa vitornamed citronsaft till ett tjockt skum. Låt svalna tills det är likt ovispad äggvita. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar
1200 g vit choklad. 1några kvistar citronmelissSmält chokladen i vattenbad (lägg chokladen i bitar i liten skål, ställ skålen i en kastrull med småkokande vatten). 1Blanda den smälta chokladen med crème fraiche och citronskal. 1Vispa grädde och socker till det blivit riktigt fast
Ägg blandat medvit choklad. Marinaden är riktigt god att äta ihop medchokladmoussen så man kan om man vill hälla den över jordgubbarna och chokladmoussen eller hälla den i en serveringsskål och låta de som vill ta av den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.