Eftersom det är hög tid för lamm kommer mitt såsrecept irepris här. Den blivandefinalisten Tommy Myllymäki segrade i såsduellen med sin sötsura dillsås
Skär purjolök, morot, palsternacka, selleri och lök grovt. KoktkalvidillsåsDen sötsura smaken som man hittari denna rätt är mycket karakteristisk för Sverige
Tillsättcitronsaften och sockret, smaka av och tillsättlite mer ellermindre beroende på din smak. Tyvärr hade jag intekalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det
grönsaks- eller hönsbuljong från tärning. Dillsås. Blanchera köttet genom att koka upp det i saltat vatten och sedan skölja av det under rinnande vatten
Gärna kalv. Det fickbliDillkött, en klassisk husmanskost idag lagad på kvigan från förra årets frambog, elleregentligenmärgpipa, men nu blev den urbenad
Lägg ner fisken och låt den sjuda i såsen tills den är genomkokt. Har preciskommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Servera med koktpotatis. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingenkalvellerlamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.