Smörj en ugnfast form och lägg ett lager med potatisskivor. tomat&medelhavsörter. Skala och hacka löken. Lägg i färsen, stek den tills den är grynig och genomstekt
Denna goda kött och potatisgratängen gjorde jag igår och receptet till denna hittade jag inne på Detta behövs till 4-5 pers 500 gram nötfärs eller blandfärs ( jag hade blandfärs ) 1 stor eller 2 små gula lökar 1 köttbuljongtärning 1 1/2
Servera med grönsaker. Skala, skiva och koka potatisen lätt i saltat vatten. Stek köttfärsen och tillsätt sedan champinjonerna (spara champinjon spadet till såsen)
Jag gillar potatis som kokar i grytor med kokosmjölk ochcurryoch det här en variant av det. Jag lagade den ganska mild för att Stella skulle gilla den och det gjorde hon, och det gjorde vi med
Häll i formen och blanda med riset. Koka sedan 3 dl ris och lägg i botten på en smord ugnsform. Stek nötfärsen i 1 msk smör under tiden, salta och peppra efter smak. Stek den strimlade vitkålen i 1 msk smör på medelvärme ca 10 min, den ska bli blank och glansig. Krydda med 1 msk curryoch 3 msk sirap och rör om ordentligt. Dela 1 msk curryoch. 3 msk sirap och rör om ordentligt
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.