Mörkchokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Men denna helg blev det ombytta roller och han bjöd på denna mörkachoklad cheesecaken med en liten touch av havssalt som bröt av de söta på ett underbart gott sätt
Ger ca 50 skorpor 100 g smör 1/2 g saffran 1/2 tsk salt 100 g sötmandel 100 g vit choklad 6 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl torkade tranbär 3 ägg 2 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
-) och först ut är saffransskorpor, ville testa något nytt så det blev skorpor med smak av apelsin och choklad, goda blev det, men jag föredrar nog saffransskorpor som de är, nu tog apelsinen och chokladen över och gjorde att de inte smakade så mycket saffran men himla goda ändå
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchoklad kladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Emmas Paleo Choklad Crunch Bollar. Jag ska snart iväg till en kompis i Göteborg, men först så tänkte jag dela med mig av receptet på några riktigta mumsbitar som jag gjorde igår
Jag är hemskt förtjust i Leila Lindholms saffransskorpor, ja eller hennes mammas skorpor rättare sagt och de är nog en av mina favoriter när det kommer till julfika
Bakade idag dessa härligt chokladiga småkakor medmörk- och vitchoklad. Kakorna uppskattas av både stora och små och de blir extra fina när du doppar dem i smält vit choklad och dekorerar med strössel
Rör ned blandningen i ägg/socker smetenBlanda ner mjöl blandat med bakpulver + hackad choklad. Saffransskorpor100 gram smält smör3 ägg + 2,5 dl strösocker6 dl vetemjöl1 rågad tsk bakpulver1-2 paket saffran jag tog ett och det räckte gott och väl för mig. 200 gram vit blockchokladSätt ugnen på 200 graderVispa ägg och socker "vitt och pösigt"Krossa saffran + 1 tsk strösocker i mortelHäll ned det i smält smör och vispa så färg och arom kommer fram. Gör 4 "limpor" på bakplåtsklädd plåtGrädda mitt i ugnen 20-24 minuterSkär längder i ca 2 cm skivor på sneddenLägg ut kakorna med snittytan upp och torka till skorpor ca 1 timma i 75-100 grader. 200 gram vit blockchoklad
Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen. Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.