Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen och tillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Fick en så fin sommarpresent från den gulliga Elisabet på FikaMera, ni kan tänka er att jag blir glad då jag verkligen tokgillar IB Laursens rosa tårtfat, tycker det är så fint, ja det är all deras porslin, har sedan tidigare deras tårtfat i glas, som används flitigt
Jag har skrapat det sista ur burken med kardemummagranola och även tömt de sista smulorna ur kartongen med min favoritgranola Paulúns kandel, äpple och mandel
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
av den så kallade Sverigekaka, som jag tror den kallas. Har ju just kommit hem efter en längre resa(se under Äventyr) och har ju verkligen längtat efter att få baka
* Jag vägde mina ogräddade kakor, de vägde ca. Dessa amerikanska Chocolate chip cookies är galet goda. De är fullpackade med choklad och de är härligt mjuka, tjocka och en aning sega