Det håller sig i skafferiet i några dagar – men annars blir det minst lika bra om man skivar och fryser in det – och sedan värmer upp när man vill äta det
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Inte ”gott för att vara veganskt” eller lite annorlunda men helt acceptabelt”. Jag offrar inte hur mycket som helst för att göra ett bakverk ”bättre” för mig – jag äter det ju ändå denna kaka för att jag vill njuta av den, annars hade jag lika gärna kunnat ta mig ett äpple att knapra på
Veganska bakverk behöver inte vara så krångliga, dessa är egentligen inte krångligare än ”vanliga” snickercheesecakerutor och dom blir automatiskt äggfria och mjölkfria
Gott glutenfritt bröd med havre som ger mycket fibrer, vitaminer och mineraler. Glutenfritthavrebröd25 g jäst. 2 dl glutenfritt havremjöl. 2 dl glutenfritt havremjöl
instagram 100kitchenstories. Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Den här grytan gör mig lycklig. Mustiga grytor som fått massor av kärlek är bland det bästa som finns. En riktigt bra chili kräver flera lager av smaker som tillsammans skapar umami, den 6
Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
Mat & Dryck. Ingredienser150g veg margarin (jag använder kokosfett)3dl glutenfritt mjöl2dl strösocker1dl kakao3msk sirap1 1/4dl sojagräddeGör såhär. Häll ner i smord form (kokosfett och glutenfritt mjöl eller ströbröd) och sätt in i ugnen på 175grader i ca 20 minuter. 3dl glutenfritt mjöl
HÅLLBARHET & FÖRVARING. Glutenfritt och veganskt bröd med quinoa. Så himmelens saftigt och smarrigt att jag blev förvånad själv, verkligen hur gott som helst
Simpel, okryddad gröt kan verkligen bli tråkigt att äta i längden. Jag piffar gärna upp morgongröten (när jag hinner) genom att koka den på kokosmjölk och smaksätta med bär
Om du inte äter glutenfritt, så servera dem gärna med sallad och tahinisås i ett pitabröd. Jag hade både rå blomkål och blomkålspuré över sedan jag gjorde de här vitlöksfrästa champinjonerna med blomkålspuré häromdagen, så det behövdes komma till användning - och det slutade med kanske världens godaste veganska blomkålsfalafel (som egentligen inte alls är falafel, eftersom det inte finns en enda kikärta i receptet - men något bättre namn kan jag inte komma på)
Den färdiga pajen. Ingredienser. 1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfria havregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.