För ett par år sedan fanns ett fantastiskt soppställe på Wargentinsgatan i Stockholm vid namn Åmar (efter Åsa och Maria som drev den pyttelilla restaurangen)
Tunnbröd. Tunnbröd. De här goda bröden är helt suveräna att använda till kebabrulle eller liknande. Bröden är mjuka och lite sega vilket gör att de håller ihop bra även när de fylls med lite blötare fyllning
ca 8 - 10 dl vetemjöl, eller fullkornsmjöl. 2 tsk salt. 2 tsk torrjäst. 2 msk olivolja. 4 dl vatten. Blanda det mesta av mjölet, salt, jäst, och olja in stor skål
Servera kebaben med arabiskttunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki. Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs
Igår vankades det indisk lammgryta till middag hos oss och till grytan åt vi naan, ni vet det indiska platta brödet som man kan få i lite olika varianter på de indiska restaurangerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.