Så det blev en kladdkaka som grund och sedan kanderade nötter som kokats ihop i en kolasås. Häll kolasåsen över kladdkakanoch rör runt lite försiktigt, så det mixas lite
BAKADE FIKON MED GETOST, HACKADENÖTTEROCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Garnera med lite hackad choklad och ev mynta. Hacka den mörka chokladen ochnötterna. Bryt mjölkchokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn så att den precis blir mjuk
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Fördela den smälta chokladen mednötteroch godis jämt över kladdkakans topp. Stryk/smeta ut en smörklick i hela formen och pudra på med ströbröd, både på botten och på sidorna
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.