Jag hittade receptet på mangomousse hos Ingredienser. 1-2 mogna mango 300g4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver100g socker2,5 dl vispgräddeGör så här
Denna moussetårtan bakade jag till min kollega på jobbet då hon fyllde år. Hon älskar passionsfrukt och tropiska frukter så det blev en mangomousse tårta med en topping av passionsfrukt
Nu i påsk bakade jag en riktigt god apelsinmoussetårta. Tårtan blev riktigt god och helt i makens smak då han inte är mycket för sötsaker – dvs helt lagom söt i hans smak
Det är en flexibel mousse som går att använda på många sätt, som fyllning i en tårta, cupcake eller andra bakverk, eller (som jag gjort nån gång) lägg kladdkaka i botten och av ett snyggt glas eller dylikt och häll moussen över, dekorera och servera som dessert
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker med elvisp. Rör i mjölk och smält smör. Blanda mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vatten. Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper i botten
Spritsa mockasmörkräm ovanpå tårtan. Marängbottnar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning, och vispa till en blank maräng