Kakor

Kakor

  • 14 Recept
Semmelrulltårta

Semmelrulltårta

Det kan inte vara många som missade hysterin och uppståndelsen kring semmelwrapen som Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet skapade tidigare i år

Ungherrar

Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg

Franska våfflor

Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden

Valnötsmaräng med rabarbergrädde

Smörj och mjöla ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. Botten. Grovhacka nötterna. Vispa äggvitorna till fast skum

Schackrutor

Arbeta ihop smör, socker och mjöl till en deg. Dela i två lika stora bitar. Arbeta in vaniljsocker i den ena degen och sedan kakao i den andra

Lingongrottor

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg. Dela degen i två bitar och rulla ut till två längder och dela varje längd i 20 bitar

Jordgubbsmazariner

Blanda samman smör, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i engångsfolieformar eller pappersmazarinformar

Toscakaka

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjöl blandat med bakpulver och rör om

Budapestrulle

Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Hacka nötterna fint och blanda hälften med marsanpulver

Pariservåfflor

Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan. Hacka ihop smör och mjöl till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden

Sockerkringlor

Smula ner jästen i en bunke. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel. Smält smöret i en kastrull och rör ner saffranet

Éclairer med chokladkräm

Deg. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Blanda i mjöl och rör kraftigt hela tiden tills det bildas en deg som släpper kastrullens kant och bottnen

Chokladrulle med apelsin

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåts-papper i botten