Kött

Kött

  • 24 Recept
Strimlad biff med purjolök

Strimlad biff med purjolök

Stek sedan köttet lite i taget i en stekgryta. Låt det koka någon minut och lägg sedan i champinjoner, purjolök och kött
PORTERSTEK

PORTERSTEK

Bind ev upp köttbiten med steksnöre. Mät upp allt till kokspadet i en gryta, där köttet ligger trångt. Vänd köttbiten några gånger under tiden, eftersom den inte blir helt täckt av kokspadet
Mumsig stek i lergryta.

Mumsig stek i lergryta.

Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. Lägg ner köttet i omgångar och hackad lök
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

KÄNN på köttet istället. Du kan ta en gaffel och peta lätt i köttet och är det mjukt och faller isär ganska lätt så är det klart
Fransyska på kanelen

Fransyska på kanelen

Bryn köttet i smör. Tillsätt det brynta köttet och samtliga kryddor. Rör i köttfond och tomatpuré. 2 msk köttfond
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan

Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost

Ugnsstekta fläsklägg

Efter fem timmar i ugnen och sakta stekning behöver man inte ens tugga köttet, det bara smälter i munnen
Ölkött i lergryta

Ölkött i lergryta

Nötkött kokt i öl i lergryta. Fräsch och mild i smaken, med en doft av eukalyptus och mynta, god till både kött och fiskrätter

Provencalsk fläskfilégryta

Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör. Putsa filén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra och lägg över i en gryta

Lövbiffsgryta

Skär köttet i breda strimlor och bryn dem i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morot och palsternacka och skär i bitar
Kebabrulle

Kebabrulle

Vi gjorde en klassisk kebabrulle men kebabköttet kan bytas ut mot kyckling för den som vill. Stek kebabköttet

Grilla gris

Använd den här marinaden efter det att köttet eller fisken är grillad. Häll på buljong och sjud under lock (fyll hela tiden på med vatten) i ca 3 timme eller tills köttet börjar släppa från benet. Fläskburgare500 g mald fläskkarre (viktigt att den är mald och förvarad i längder)2 tsk rostad mald fänkål1 tsk mald rosepeppar2 tsk finskuren rosmarinsalt, svartpepparLägg ut det malda köttet som en längd på plastfilm. )Kotlettrad (ytterfilé)1/2 kotlettrad1 gullök1 grillplanka (gärna ceder)havssaltGnid i kotlettraden med havssaltInnerfile-schnitzel1 fläskfilesalt, svartpepparPutsa köttet rent på hinnor. Oliv1 tomat6 kalamata oliver, hackade1 msk kapris, hackad½ citron, rivet skal¼ citron, fruktkött1 tsk olivolja8 basilikablad 3 dl öl
Burgundisk gryta i Crock Pot

Burgundisk gryta i Crock Pot

Med en slow cooker kan du lägga ner kött och grönsaker i grytan på morgonen och mötas av färdig mat när du kommer hem
Ugnstekt fläsklägg

Ugnstekt fläsklägg

Smakade som god julskinka men köttet var lite fastare. Stick in en köttermometer.  . Försmak av julskinka var det inte tänkt som
Kokt fläsklägg med stuvad vitkål

Kokt fläsklägg med stuvad vitkål

Fortfarande är vitkålen fin vi hittade att krispigt fint ekologiskt huvud på affären och i köttdisken låg en benfri fläsklägg och väntade på oss
Bräserad fläsklägg med öl :)

Bräserad fläsklägg med öl :)

Lägg grönsaksblandningen i grytan, häll på öl och lägg i timjan, smaka av, salta och peppra, sänk värmen så att grytan bara småkokar, lägg på lock, så får den småkoka ca 2-3 timmar (köttet skall vara mjuk). När köttet är klar, tas grytan från plattan, låt den vila i ca 15-20 minuter. Ta upp köttet, slå in den i folié, så den får vila ytterligare 15 minuter
Asiatisk fläsklägg med wokade rotfrukter

Asiatisk fläsklägg med wokade rotfrukter

Skålla köttet med kokande vatten för att få bort lite otrevligheter såsom bindämnen. Stek köttet i mitten av ugnen i en timme i en emaljgryta eller liknande