För några dagar sedan så åt vi gräddstuvad brysselkålmed korv. Servera med en god grillkorv. Som jag har skrivit tidigare så tycker jag mycket om kål i alla former ochbrysselkål är inget undantag
Toppa sist medbaconen. Och hur lätt var det inte att göra. Antingen var jag väldigt hungrig igår eller så var detta extra gott för jag bokstavligen skrapade ur formen
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt medsmakavbacon, parmesan och gräslök
Garnera med kryddgrönt, lite stekt baconoch en rostad tomatkvist. Har varit i växthuset och pysslat lite, tagit sticklingar av olivträden… brukar ha tur med dem
Blanda resten av ingredienserna och vänd runt dem med kycklingen. Krydda med salt och peppar. kycklingen med aluminiumfolie efter en stund i ugnen så att den inte blir bränd
Det kan låta konstigt med sill som smakaravbaconoch pepparrot men oj så gott. Dela smöret i grova bitar och knåda ihop med mjöl, salt och vatten till en deg
Passar perfekt till thailändsk kycklinggryta (klicka på länk för recept) eller varför inte till den svenska söndagssteken där du får ett annorlunda smakinslagmed det lite syrliga och söta tillsammans
Smakaav såsen med salt och svartpeppar. Färskost med olika smaksättningar. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.