) Tänkte lägga ut det recept jag alltid använder till mina lussebullar. Vill man lyxa till det lite extra kan man vid servering pensla bullarna med smör och doppa dem i socker
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
Ibland händer det att jag inte kan sova och jag bara ligger och snurrar runt i sängen. Igår var en sådan natt och det var på tok för varmt och jag fick ingen ro
· Knappt 0,5 sats av den här semmeldegen (du kan ju alltid rulla bullar av det som blir över). Semmelwrappen, wienersemlan och semmelkorven får se upp – there’s a new kid in town
Rulla bitarna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Vid servering penslas bullarna med smält smör och doppas i socker, strössel eller kokos
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och 12 dl av mjölet och arbeta ihop till en deg
-) Bullarna är fyllda med smör och mandelmassa som färgats grön med karamellfärg. Efter att bullarna jäst klart lägger man på en klick vaniljkräm och sedan gräddas dom i ugnen