saft från en citron, 2 msk olivolja, 1 lite pressad vitlöksklyfta, en knivsudd sambal, 2 msk fisksås, 1 tsk grön currypasta och peppar. 1 tsk grön currypasta och peppar
Till detta kokade jag bara upp lite pasta och gjorde en av mina favoritsåser (som finns här) som jag serverade till men jag kan även tänka mig att denna kycklingen passar bra till lite festligare tillfällen
Den här måltiden blev den första riktigt lagade middagen på den här veckan. Sambon är nämligen uppe i Stockholm och det är minsann inte lika kul att bara laga mat till sig själv
Medans kycklingen steks koka då pastan. När pastan kokat färdigt häll då av vattnet häll i 1 msk olivolja så inte pastan klibbar ihop, kan även underlätta att behålla en liten skvätt vatten. Låt puttra ca 5 minuter, häll sedan kycklingblandningen över pastan och rör om färdigt att servera. 350 g pasta
Servera den nykokta pastan med kycklingsåsen. Ingredienser 4 port350 g pasta (t ex gnocchi)1 stor fänkål3 vitlöks klyftor10 körsbärstomater500 g kycklinglårfilé3 msk olivoljafinrivet skal av 1 citron1/2 tsk salt1 krm svartpeppar1 1/2 msk konc kycklingfond2 dl vispgrädde1 dl riven parmesanostSå här gör duKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll på fond, grädde och 1 dl av pastavattnet (för 4 port). 350 g pasta (t ex gnocchi)
Köttbullar i all ära, men frikadeller är allt redigt gott om man gör dem ordentligt. Det kan ju vara lite befriande att göra något annat än att steka också
Igår på jobbet så hittade jag ett recept på pastasås med räkor. Servera med nykokt pasta och sallad. Ett recept med lagomt många ingredienser för en som slutar kl 17 och ska hem och laga mat sen