1 burk
grillade eller örtmarinerade kronärtskockshjärtan, 184 g ca 30 små ugnsbakade körsbärstomater- den här gången kryddade med timjan i stället för körvel
1 - 2 tsk
Café de Paris krydda - eller annan valfri krydda
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakadekörsbärstomateroch bitar av mozarella i pajskalet. Jag använde mina egengjorda ugnsbakadetomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Blanda ihop tomater, soltorkade tomater, lök, vitlök, oliver och ost och häll ner allt i pajformen. Den här pajen är så god så man får önskemål om att göra den till födelsedagar och typ varje helg
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakadekörsbärstomateroch getost
Låt den sätta sig några minuter innan du serverar medtomateroch marinerade oliver. Inget pajskalmed bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl
Häll fyllningen i pajbottnen. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Blanda tomaterna, vitlök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar
Häll fyllningen i pajbottnen. Tryck ut degen tunnt i form med löstagbar botten. Blanda tomater, vitlök, lök, soltorkade tomater, oliver, vispgrädde, ägg, salt och peppar
Blanda försiktigt ihop potatisen med sockerärtorna, tomaternaochmozarellan riven i mindre bitar. Vispa ihop olja, balsamico, örtsalt och basilika och häll över potatisen medan den fortfarande är varm
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Fördela också den urkramade spenaten och de soltorkade tomaterna. Innehållsrik, lite lyxigoch väldigt god är den här vegogratängen, som består både av färska och frysta grönsaker
Skär ner tomaterna i småbitar och ha i dem i stekpannan, krydda med salt och peppar. Fyll pajskaletmed de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Halvera tomaterna, hacka upp kronärtskockorna i mindre bitar och spara en del av oljan. Sen är det bara att dra några generösa varv med pepparkvarnen över pastan och njuta av din lyxiga anrättning
En smakrik och frisk vegetarisk paj. Ingredienser pajdeg. Börja med lökblandningen, därefter soltorkade tomateroch oliver, smula över fetaosten, strö över den rivna osten och avsluta med äggstanningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.