Lägg laxen på ett fat och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med pepparrot och dill. Servera med potatismos och broccoli blandat med ärtor
Inkokt lax är något som verkligen passar perfekt på buffébordet eftersom den ska ätas kall, och med andra ord med fördel kan förberedas både en och två dagar innan den ska serveras
När vi var på Grand Hotel och åt julbord hade de en sådan god inkokt lax. Syrligt med härlig sälta. Smidigast blir det att göra kuber av lax men man kan även ha hela laxfiléportioner eller tom en hel laxssida
Lägg laxen på ett fat och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche med pepparrot och dill. Servera med potatismos och broccoli blandat med ärtor
Häll av buljongen och servera grönsakerna tillsammans medlaxen och dillmajonnäsen. En lätt sommarlunch med inkokt lax och späda grönsaker som får kokas mjuka i kycklingbuljong
Garnera laxenmed räkor och dill,servera med avokadosalladen. Skär ett snitt i varje laxfilé. Blanda räkhack,färskost och limesaft,fördela blandningen i snitten i laxfiléerna
Som ni ser på bilden så bestod middagen av ugnsstekt lax, med olivolja, salt och peppar. Gurka, sallad, avokado, stekt brysselkål och så den goda dillmajonnäsenmed gurka
Servera fisken varm eller kall meddillmajonnäs, pressgurka och potatis. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.