Kyckling

Kyckling

  • 42 Recept
Parmainlindad kycklingfilé med saffransrisotto

Parmainlindad kycklingfilé med saffransrisotto

Fördela salvia över parmaskinkan och rulla in kycklingbitarna i skinkan. Parmainlindad kycklingfilé med saffransrisotto (4 port)Ingredienser4 kycklingfilé1 tsk salvia8 skivor parmaskinka2 msk balsamvinäger2 msk kinesisk soja2 tomaterRisotto. 4 dl risottoris2 tärningar kycklingbuljong6 dl vatten2 dl vitt vin2 schalottenlökar1 förpackning  saffran, 0,5 g25 g smör1 dl parmesanostGör såhärKycklingen. 4 kycklingfilé
Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Marinerad kycklingfilé i ugn med god sås

Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan tillagning för extra smak, men har man inte tid så går det bra att tillaga den direkt också
Chilimarinerad kyckling med spenatröra

Chilimarinerad kyckling med spenatröra

Här kommer ett riktigt smarrigt gott recept med kyckling som är lite hetta i. IngredienserKycklingfiléSaltVitpepparSweet chilisåsSesamfröSpenatfräsSchalottenlökBladspenatVitlökMellangräddeParmesanostSaltVitpepparGör så härSätt ugnen på 225 grader
Stekt kyckling med nudelsallad

Stekt kyckling med nudelsallad

Torsdagens kyckling som blev ersatt med köpemat, blev i kväll tillagad. Tina ett kg frysta kycklingfiléer, halvera
Onsdagspastan med glöggdofter!

Onsdagspastan med glöggdofter!

  Men innan hade jag gjort onsdagspasta med kyckling och glögg. Kycklingen blev så mör, så mör.  Glöggmarinerad kyckling4 pers. 500 g kycklingfilé2 dl vinglögg2 msk kinesisk soya2 msk riven ingefära2 vitlöksklyftor rivna1 msk farinsocker1 röd chili, strimlad/hackad2 tsk salt2 krm svartpeppar1 dl gräddeBlanda alla ingredienser till marinaden och lägg tillsammans med kycklingen i dubbla plastpåsar över natten. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga i ugnen i 20-30 minuter. 500 g kycklingfilé
God kycklingpanna

God kycklingpanna

Skär kycklingen i bitar och fräs i lite olja. Här har det varit tyst ett tag. det har hänt en del mindre trevliga saker,  men även trevligheter som idag då vår "lilldräng  blivit 18-år idag
Marinerade kycklinglår med krämig  pasta

Marinerade kycklinglår med krämig pasta

Till middag gjorde jag en sååå god kycklingrätt, men när jag skulle fota för att sedan kunna blogga om det var typiskt nog batteriet slut
Eftermarinerad kyckling med örtyoghurtsås

Eftermarinerad kyckling med örtyoghurtsås

Det här är definitivt den godaste kycklingen som finns. Det speciella med denna kyckling är att man marinerar den efter stekning och inte när den är rå
Yoghurtmarinerad kyckling

Yoghurtmarinerad kyckling

Ett av de bästa sätten att tillaga kyckling på är definitivt när man marinerar filéerna i youghurt. Kycklingen blir helt otroligt mör och saftig, det är knappt så att man tror att det är kyckling när man tar en tugga
Marinerad kyckling med nudelsallad och limesås

Marinerad kyckling med nudelsallad och limesås

Jag använde det som fanns hemma och marinerade en kycklingfilé som jag serverade med en god nudelssallad samt en limesås som passade utmärkt till både kyckling och nudlar
Kycklingbröst med rödvinssås

Kycklingbröst med rödvinssås

Jag har nu börjat köpa hel färsk kyckling som jag styckar själv. Och kycklingbröstet blev så otroligt gott
Sojakyckling med matvete och tzatziki

Sojakyckling med matvete och tzatziki

Tyvärr kommer inga recept eftersom jag inte gjorde nâgra kycklingrätter, men ocksâ eftersom jag helt och hâllet glömde bort att ta foton
Kyckling med banan och mango chutney

Kyckling med banan och mango chutney

Skär kycklingen i bitar vid behov. 300 g kyckling. Klipp baconet i bitar och fräs knaprigt i stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper
Kycklinggryta med senap och persilja

Kycklinggryta med senap och persilja

Idag visste jag bara att det skulle bli kyckling till middag men inte vad jag skulle göra med den, men efter lite googling så hittade jag på ett recept på ica
Chefens kyckling.

Chefens kyckling.

För ett tag sedan så berättade hon på jobbet att hon hade lagat till en kycklingrätt efter ett recept som hon själv komponerat
Krämig kycklingpasta

Krämig kycklingpasta

Skär kycklingen i mindre bitar och låt den steka med baconen. När kycklingen är färdig tillsätt tärnad paprika och strimlad purjolök och låt det fräsa med ett par minuter innan du tillsätter philadelphiaost, crème fraiche och mjölk

Pasta med citronkyckling i basilikasås

Citronkyckling i basilikasås. Detta är oslagbart det bästa sättet att tillaga kyckling. ”Riv” kycklingen, eller om du föredrar det, skär den i lämpligt stora bitar och lägg i den i såsen, rör runt och smaka av, antagligen behöver du ha i lite med basilika