Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Servera medkokt potatis och ärtor. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Salta och peppra. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor. 50 Minutes 600g filé av kolja
Servera med nypotatis koktmed mycket färsk dill, nykokta primörer, skirat smör och riven pepparrot. När det bjuds nypotatis, ugnskokt fisk och skirat smör är barnen inte direkt svårtrugade
Som tillbehör hade jag kokt potatis och ärtor, voila. Vääääldigt enkel rätt MEN jag föredrar absolut stekt fisk då den kokta har en tendens att bli alldeles för osalt
Slå såsen över fisken och servera medkokt potatis, ärtsallad och citronklyftor. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker
Servera den panerade fisken medkokt potatis, blomkål ochäggsås. Koka äggen hårdkokta. Blanda tillsammans med creme fraiche, majonnäs och kaviar i en skål
Servera den kokta torsken medäggsåsenoch förslagsvis kokt eller pressad potatis. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Servera med såsen ochkokt potatis eller potatispuré. Ta upp med hålslev och låt rinna av på papper. En riktig gammal klassiker i det svenska husmansarkivet som är fantastiskt lätt att laga och dessutom förvinnande gott
Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.