Vill du ha lite nybakat bröd som är riktigt snabbt, enkelt och smakrikt. Brödet blir extra saftigt av det rivna äpplet, och sedan kommer det små smakexplosioner från hasselnötter och tranbär
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott brödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Brödet går utmärkt att frysa in i mindre bitar. Blanda sedan i rivet äpple, youghurt och honung. Rör om väl och klicka ut i två bakpappersklädda avlånga formar
Tag upp degen på mjölat bakbord och forma snabbt till två limpor eller baguetter. För över bakplåtspappret med det färdigjästa brödet till den varma plåten i ugnen
Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
Ha i filen eller yoghurten, sirapen, morötterna ochäpplena. Slutresultatet blev ett saftigt och gott bröd som jag med största sannolikhet kommer att baka fler gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.