Vänd ner dem ochpersiljan i grytan och servera direkt med ett gott bröd. Skrubba musslorna, dra bort eventuellt skägg och knacka alla öppna musslor lätt mot diskbänken
En fylld, benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persiljaoch soltorkade tomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskost och mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Blanda olivolja, pressad vitlök och finhackad persilja i en skål. Gratinerade musslor passar utmärkt som drinktilltugg, förrätt eller som en huvudrätt om man serverar dem på klassiskt vis med pommes
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola ochtomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta mussloroch breasola
Lägg musslorna i djupa tallrikar, häll över baconspadet och strö över persilja. Lägg i musslornaoch låt koka under lock i ett par minuter tills musslorna öppnat sig
En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaternaoch senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Jag har torkat tomater under ett tunt salt-och sockertäcke och det har sedan marinerats/lagts in i en lag med olivolja, vitlök, chili och färsk rosmarin
), vitlök, lök, persiljaoch grädde. När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslor i stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.