Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Gnid in filéerna med grillkrydda. 2 kg kycklingfilé. 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader
Blanda samman hackad vitlök med hackad rosmarin och salvia. Lägg skivorna i en form med kanter. Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och köttskivorna runtomkring
Jag har varit hemma från jobbet idag med halsont och skallebang och mest legat under filten. Surt känns det för i morgon är det Kulturnatt i Ånge med en massa bra musik och roligheter
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Krydda kycklingfileerna med peppar, salt, curry och paprika och bryn dom sedan i en stekpanna. Hittade ett recept på marinerad kycklingfile som vi testade igår och det fick mer än godkänt av den blivande studenten
Blanda ihop alla ingredienserna för marinaden i fryspåse och lägg även i kycklingfiléerna. Vi har köpt en Skeppshult grillpanna i gjutjärn som jag tänkt bli bästa kompis med de kommande månaderna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.