Confit de Canard m apelsin
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg rimmade anklår
  • Rivet skal från 2 apelsiner
  • 1 tsk mald svartpeppar 
  •       
  • APELSINCONFIT
  • Skal av 2 st apelsiner
  • 1 dl pressad apelsin
  • 2 dl socker
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 1 nypa svartpeppar 
  •    
  • POTATISPURÉ
  • 1 kg potatis
  • 2 dl (ca) ljummen mjölk
  • Salt och svartpeppar 
  •    
  • ÖRTSMÖR
  • 50 g rumstempererat
  • osaltat smör
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 tsk torkad dragon 
  •    
  • GRÖNSAKER
  • ½ squash
  • 3 st paprikor i olika färger
  • ½ rödlök (om så önskas) 
  •    
  • RÖDVINSSKY
  • 3-4 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 dl färdigspädd kalvfond
  • 5 st krossade vitpepparkorn
  • 1 nypa timjan
  • 1 st liten bit rökt fläsksvål eller 1 skiva bacon
  • 1-2 tsk maizena
  • utrörd i lite vatten till redning
  • Salt och peppar
  • 1 msk smör ytterligare 
  •    
  • TILL KÖTTET
  • 300 g ankfett 
  •     
  • DEKORATION
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 knippe gräslök
  • ½ dl rostade pinjenötter  

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.