Älggryta med rött vin, soltorkade tomater & chorizo + en krämig polenta med mascarponeost
matkrabat.blogg.se
matkrabat.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Älggryta med röttvin, soltorkade tomater & chorizo
  • Koktid, ungefär 2 timmar
  • Ungefär 1 kg älgkött eller högrev
  • 300 g chorizo
  • 4 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 msk viltfond
  • 2 lagerblad
  • 1 msk torkad timjan
  • Några rosmarinkvistar
  • Soja
  • Salt & peppar
  • Redning
  • Krämig polenta med mascarponeost
  • 4 portioner
  • 4,5 dl kycklingfond
  • 4,5 dl mjölk
  • 2,25 dl polenta
  • 100 g mascarponeost
  • Salt & peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.