1 800 matintresserade,
press, eliten av kockar och annat branschfolk invaderade Stockholms nya konferenscentrum , Stockholm Waterfront, onsdagen 25 januari, för att begå den 29:e upplagan av Årets Kock. Jag var en av dessa som grymt imponerades av de sex finalisternas snabba handlag och totala koncentration när de under tidspress exekverade de mest fantastiska anrättningar. Alla hade förtjänat att vinna. Men med minsta möjliga poängmarginal stod till slut smålänningen Klas Lindberg som segrare och titelinnehavare av Årets Kock 2012.
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske litekycklingspett med jordnötssås ochfriteradkyckling med sötsursås
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Smaka av med salt och peppar. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Här är recept till mycket goda och mättande vegetariskabiffar. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Blanda ihop allt och forma till små biffar. Skala och dela rödbetorna tillmindrebitar. Slå av vattnet på rödbetorna och blanda med majsen, smulad fetaost och kryddor
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Smaka av med salt och peppar. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.