Det är en hel del som kikar in i vårt kök efter att ni letat efter drinktilltugg, "superduper enkla drinktilltugg" och "plockmat eller drinktilltugg" är två av de mest lästa inläggen vi har bjudit på genom åren
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Sänk värmen, lägg i rödlöken och då den mjuknat lite, sedan i med tomatbitarna. Låt puttra cirka tio minuter, så att tomatbitarna fortfarande är någorlunda hela
Jag gillar verkligen mat som sköter sig själv i ugnen och detta recept är ett utmärkt exempel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimala arbetsinsatser
Kokt svensk hummer med majonäs, pepparrot och tomatbröd. Inkokt hummerklo med syrad tomat, blekselleri, vattenkrasse, brödkrisp och en dressing på äpple, pepparrot och citron
Till kvällsmat idag blev det något väldigt gott, torskrygg, broccoli och smörsås. Nu ska vi ta och kolla på veckans Sveriges mästerkock, kanske får vi inspiration till nån ny maträtt
Rökt sikröra med kaviar och pestogravad sik och en tomat salladSmaker från Aketun, Telemark. Jag har valt att ställa några tomatskivor under tillsammans med små spröda lättkokta gröna sparrisknoppar, den rökta och gravade fisken jag sparat för dekoration är spridd runt tallriken tillsammans med en del nordisk pesto
Idag till lunch åt jag en smarrig fläskkarréskiva som jag stekt i ugnen i ugnsfolje. Den är toppad med god portabelloröra som jag spetsad med dijonsenap
Lchf-are eller inte. en god majonäs uppskattas av de flesta. Gott som tillbehör till räkor, att dippa i. Variera majjon genom att kryddsätta den på olika sätt
Människans mathistoria drivs av hunger och uppfinningsrikedom. Vi har en fantastisk förmåga att hitta rötter, frukter, blad, stammar, nötter och annat att tillaga och använda på tusen sätt, så släng inte sånt som är ätbart - använd hela råvaran när du kan
En god variant på blomkålsmos. Ca 4-5 portioner. 1 stort huvud blomkål1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)3 dl grädde1 dl hackad fryst spenat1 msk hackad timjan½ tsk muskot1 tsk vitpepparSaltBryt blomkålen i så små buketter som möjligt