LYXIG MAT

LYXIG MAT

ENDAST MAT SOM SKALL BJUDAS TILL MINA VÄNNER
Rörande goda drinktilltugg

Rörande goda drinktilltugg

Det är en hel del som kikar in i vårt kök efter att ni letat efter drinktilltugg, "superduper enkla drinktilltugg" och "plockmat eller drinktilltugg" är två av de mest lästa inläggen vi har bjudit på genom åren
Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Ugnsstekta fläskkotletter med svamp- och grönsaksröra

Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Långkokt fläskkarré med smaskiga tillbehör

Långkokt fläskkarré med smaskiga tillbehör

Jag gillar verkligen mat som sköter sig själv i ugnen och detta recept är ett utmärkt exempel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimala arbetsinsatser
Hummer och biff i fulländad skepnad

Hummer och biff i fulländad skepnad

Kokt svensk hummer med majonäs, pepparrot och tomatbröd. Inkokt hummerklo med syrad tomat, blekselleri, vattenkrasse, brödkrisp och en dressing på äpple, pepparrot och citron
Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

Till kvällsmat idag blev det något väldigt gott, torskrygg, broccoli och smörsås. Nu ska vi ta och kolla på veckans Sveriges mästerkock, kanske får vi inspiration till nån ny maträtt
…anka med apelsinsås.

…anka med apelsinsås.

Jag fick en sk ankstek från Picard som egentligen består av två sammansatta ankbröst. Riktigt bra var den
Frälst på sik!

Frälst på sik!

Rökt sikröra med kaviar och pestogravad sik och en tomat salladSmaker från Aketun, Telemark. Jag har valt att ställa några tomatskivor under tillsammans med små spröda lättkokta gröna sparrisknoppar, den rökta och gravade fisken jag sparat för dekoration är spridd runt tallriken tillsammans med en del nordisk pesto
LCHF favorit!

LCHF favorit!

Slänger här ut receptet på en av mina största favoriter, musslor. en riktigt god musselsoppa. Jag har gjort den här flera gånger i lika olika tappning
Karamelliserad rödlök

Karamelliserad rödlök

Skala och skär löken i klyftor. Lägg i en stor plastpåse och dela klyftorna med fingrarna. Blanda socker och vinäger i en skål
Fläskpannkaka, LCHF

Fläskpannkaka, LCHF

En återkommande favorit hos oss. Receptet har jag hittat i Dr Dahlqvists och Airams fina LCHF-kokbok. Fläskpannkaka, LCHF
Dagens recepttips - Inkokt lax

Dagens recepttips - Inkokt lax

Hej på er. Nu var det ett tag sedan jag lade ut något recept men jag har faktiskt några riktigt bra som jag gärna vill dela med mig av
Lördagsgott! Wallenbergare med potatismos

Lördagsgott! Wallenbergare med potatismos

  Jag tycker jättemycket om att laga mat. Han tycker också om att laga mat och är väldigt duktig på det
Mandelpanerad torsk

Mandelpanerad torsk

 . Zion berättade att dom hade ätit “asgod fisk” på dagis. Han förklarade, och jag gjorde. Han tyckte dom blev stora och inte så fina
Soppa på torkade Trattkantareller

Soppa på torkade Trattkantareller

Jag brukar oftast inte ta med mig mat när jag far utomlands, men den här svamppåsen vägde närmare noll

Egen Majonäs - just so lchf

Lchf-are eller inte. en god majonäs uppskattas av de flesta. Gott som tillbehör till räkor, att dippa i. Variera majjon genom att kryddsätta den på olika sätt
Nepali Pickles

Nepali Pickles

Människans mathistoria drivs av hunger och uppfinningsrikedom. Vi har en fantastisk förmåga att hitta rötter, frukter, blad, stammar, nötter och annat att tillaga och använda på tusen sätt, så släng inte sånt som är ätbart - använd hela råvaran när du kan
Härlig köttgryta

Härlig köttgryta

Köttgrytor är perfekt helgmat då man ofta har tid att låta köttet koka länge och bli riktigt mört och gott
Gott kryddat blomkålsmos

Gott kryddat blomkålsmos

En god variant på blomkålsmos. Ca 4-5 portioner. 1 stort huvud blomkål1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)3 dl grädde1 dl hackad fryst spenat1 msk hackad timjan½ tsk muskot1 tsk vitpepparSaltBryt blomkålen i så små buketter som möjligt