Tårta med rökt viltkött Botten. Tunt skivad rökt viltkött, så tunt som möjligt. Som komplement till Crêpesen på Caspers kalas ville jag nyttja lite rökt kött jag hade i frysen
ca 800 g hjortbog med ben, eller annat viltkött som passar till grytor. / Anki och Håkan ca 800 g hjortbog med ben, eller annat viltkött som passar till grytor
När Mårtenssons associerar till höst och mat går tankarna till svamp, äpplen, rött mustigt vin, viltkött, grytor, lagerblad, enbär, te, päron, stek, mörk öl, rotfrukter, bär, risotto och lök
Hämtade röken som jag har tillsammans med brorsan i veckan. På fredagen var det dags för rökning då jag är hemma föräldraledig och då det så att säga, mest sköter sig själv
Ansa och skär grönsakerna. Blanda alla ingridienserna till marinaden i en bunke. Putsa köttet och låt den ligga i marinad, gärna i dubbla plastpåsar, i ca
Vi har inget överflöd av viltkött så därför väljer jag ut godbitar som just tjälknöl. Dagens recept, denna goda, klassiska svenska tjälknöl har väl ingen undgått att smakat på hoppas jag
Visst låter det galet, blåbärssås till viltkött. Blåbärssås till viltkött. Blåbärssås till viltkött. Det tyckte jag också första gången jag hörde det, men det passar som hand i handske till köttet och smakar jättegott
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigt med snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Använder du viltkött i grytan är ett par matskedar vinbärsgelé gott att ha i. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort. ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjur eller hjort
Jag lyckas även tigga till mig lite viltkött från vänner som jagar till min stora lycka. Eftersom min man tyvärr i stort sett aldrig jagar nuförtiden så köper jag vilt när abstinensen blir för stor
Serveras vid cirka 18°C till lagrad hårdost, eller till smakrika rätter av nöt- och viltkött. Som jag nämnt så många gånger tidigare har vi turen att ha en kompis som ibland kan förse oss med älg
Viltkött är helt underbart, bara att ta från frysen till grytan. Du behöver inte tina och planera…det du behöver är tid, för börjar man tillaga fryst vilt kött så behövs tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.