Dagen till ära gjorde jag en kladdkaka efter Roy Fares recept, med marshmallows ochjordnötter. Jag har dock en absolut favorit, förutom den traditionella kladdkakanoch den är med kokos, recept HÄR
1Frosting och topping200 g färskost 50 g smör, rumsvarmt 0,5 dl karamelliserad mjölk (+ 3 msk att ringla över kakan) kokos, rostad flingsalt färska hallon
Ställ kallt tills tryffeln stelnar helt och servera sedan med grädde, glass eller sorbet. Strö på jordnötter på den kalla kakan och häll tryffeln ovanpå
En bit kladdkakamed massa glädje på. Fördela marshmallowsen över kladdkakan, sätt in den i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.