Lägg ner 100 g pecannötter i blandningen, rör om och ta från plattan när nötterna är täckta. Det här är en av tårtorna jag skapade till min 30 års dag och dessutom i sällskap av min kära vän Emmy som är lika baktokig som jag
Rosta pecannötterna varsamt i en torr stekpanna. 3½ dl vispgrädde2 dl mjölk1½ dl lönnsirap6 äggulor100 gram pecannötter3 msk rörsocker ströen rejäl nypa Maldon-salt (eller annat havssalt av god kvalitet)cirka 6 msk lönnsirap att rippla ned i glassen (helt enkelt resten av flaskan)1. 100 gram pecannötter
Hacka under tiden de kanderadepecannötterna och rör ner dem mot slutet när glassen börjar bli klar. Följ receptet här på Katinkas Kitchen för de kanderade nötterna eller sök i sökrutan uppe till höger på kanderade nötter
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Söderköpings gästabud går av stapeln den här helgen. Medeltidskänslan dallrar i luften tillsammans med hornblås och hästklapper
Pecannötter som först rostats i stekpanna tills en varm doft spridit sig i köket, och som sedan fått karamelliseras med både socker och salt, för en perfekt smakblandning
Så, efter gårdagen är nu en av alla julklappar ordnade, den traditionella julklappskalendern. För några år sedan beslutade vi systrar oss för att det fick vara nog med hemmasnickrade projekt till mamma och pappa – och istället uppgraderade vi oss till att skapa en kalender med bilder från vår årliga Thailandsresa
Det blir egna rotfrutkschios, popcorn och kanderade nötter. Jag älskar kanderade nötter och mandlar. Kanel och kanderade nötter gifter sig bra i munnen det kan jag lova er
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.